Fallback-banner: Badeanlegg

Holmen Svømmehall

Prosjekt

Asker Kommune

Prosjekt levert

2017

Fremtidens energieffektive svømmehall

Holmens svømmehall er et Future Built-prosjekt i samarbeid med Verkis og Arkis Arkitekter, samt  TRIO Entreprenører. Svømmehallen er ledende innen energibesparende teknologi og skal være en av de mest energieffektive svømmehallene i Norge. Her har Enwa levert flere energibesparende løsninger.

Keramiske membranfilter

I Holmen svømmehall har Enwa installert
den mest moderne filterteknologien - keramiske membranfilter basert på vakuum.

Filtrene filtrer bedre enn tradisjonelle sandfilter, tar mindre plass, samtidig som det bidrar til et lavere vann- og kjemikalieforbruk.

Stålbasseng med hev- og senkebunn

Svømmehallen består av to stålbassenger. Et terapibasseng med hev- og senkebunn, samt et 25 meters-basseng med 8 baner der 3 av banene også har hev- og senkbar bunn.
Funksjonen er praktisk ved svømmeopplæring, samt gjør det mulig å minske fordampingen da bassenget ikke er i bruk. Mindre avdamping gjør at ventilasjonsanlegget kan gå på lavere effekt og bruke mindre energi.

Automasjon og behovsstyring

Renseanleggene i kjelleren er fullautomatisert og alt kan styres fra byggets SD-anlegg. Anleggene er også behovsstyrt, hvilket innebærer at systemene bruker akkurat passe mengde energi relatert til mengden badebelastning.

Flere energi- og miljøriktige løsninger

Enwa har også levert gråvannsgjenvinning. Løsningen returnerer varme tilbake til systemet fra vann som er på vei til avløp.

Vannet i systemene sirkulerer med hjelp av pumper som er utstyrt med IE4-motorer. Motorene er spesielt utviklet for å være energieffektive og har et lavere strømforbruk enn pumper med tradisjonelle motorer.

Holmen svømmehall har også prioritert arbeidsmiljøet til de ansatte og har derfor egen klorproduksjon og pH-justering med CO2.

Enwa Badeanlegg er stolte leverandører av energibesparende løsninger og håper at flere anlegg velger lignende løsninger i fremtiden.

Anleggsdata:

Antall renseanlegg: 2 stk

Totalt sirkulert mengde: 420m3/h

Bassengkonstruksjon: Stålbasseng med duk

Byggeindustrien Bygg.no

Byggeindustriens Bygg.no har skrevet om prosjektet her https://www.bygg.no/article/1321984

"Det bygges svømmehaller hele tiden, så det er litt farlig å si noe for bombastisk, men jeg vil si at dette er et av de mest energieffektive svømmehallene, om ikke den mest energieffektive, i Norge. Og Norge er i seg selv verdensledende på dette punktet, understreker innleid prosjektleder for Asker kommune, Kenneth Olafsen, overfor Byggeindustrien" henter fra Bygg.no fra en lengre artikkel om Holmen Svømmehall. 

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.