Fallback-banner: Badeanlegg

Enwa Badeanlegg har startet en blogg!

En blogg om vannbehandling, vedlikehold og utstyr til svømmehall, badeanlegg, basseng og SPA - alt som er viktig for offentlige svømmeanlegg!

Til nå har vi skrevet 5 artikler (vi kaller det artikler, istedenfor blogginnlegg, men det er det samme).

Vi håper du som er involvert i offentlig svømmeanlegg lærer noe av artiklene våre - kom gjerne med forslag til tema, hvis det er noe du vil vite mer om. 

Under ser du en smakebit fra de artiklene vi har lagt ut så langt. 

Vi begynte med renseanlegget - steg for steg. 

Rent og bakteriefritt svømmebasseng - renseanlegget, steg for steg

Bassengvann resirkuleres, renses og tilføres rent tilbake til bassenget. Renseanleggene til offentlig basseng, består av rensing i flere steg, før vannet tilføres tilbake til bassenget. Artikkelen forklarer veien vannet tar, fra svømmebassenget gjennom rensesystemene og tilbake i bassenget – rent, klart og bakteriefritt – steg for steg. 

Les mer

Hvorfor lukter det klor av svømmebassenget?

Det enkle svaret er: fordi det klorerte vannet er tilført forurensninger (i hovedsak fra de badende), og denne forurensningen har reagert med klor. Klorlukten vi tenker på er kloraminer, og klorlukten kommer ikke fra ren klor. I artikkelen forklarer vi nærmere.

Les mer

UV-anlegg – hvorfor bruke UV-lys for å rense bassengvannet?

Ultrafiolett lys steriliserer bakterier og alger - men ikke bare det – det reduserer også bundet klor i svømmebassenget, slik at det blir mindre klorlukt og irritasjon fra kloren. Vi forklarer hva UV-anlegg gjør og hva man bør se etter når man skal gå til anskaffelse av UV-anlegg. 

Les mer

BIO UV fra Enwa Badeanlegg

Hvordan virker aktivt kullfilter for rensing av svømmebassengvann?

Kullfilter (også kalt karbonfilter) til bruk i bassengvann har lenge vært en kjent og effektiv metode for å redusere innholdet av klorforbindelser (bundet klor). For å holde innholdet av klorforbindelser lavt i vannet er det normalt å installere kullfilter i en delstrøm fra hovedsirkulasjonen. Riktig installasjon, dimensjonering og drift av filteret er avgjørende for å oppnå ønsket resultat. Vi forklarer mer blant annet om installasjon, vedlikehold og hvordan et kullfilter virker i artikkelen. 

Les mer

Er overløpsrister og overløpsrenner viktig for bassenget?

Overløpsrenner skal ivareta mer enn å ta unna vann som skvulper over kanten. Overløpsrennene er en del av renseprosessen, bølgedempingen, sikkerheten og estetikken til bassenget. Overløpsrennene har mange funksjonen og vi forklarer nærmere i artikkelen. 

Les mer

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Private badeanlegg Norge

Pahlén International AS

+47 35 50 59 90

pahlen@enwa.no 

Enwa Pahlen

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.