Fallback-banner: Badeanlegg

Det er koronatrygt i svømmehallen

Det konkluderer det internasjonale forbundet for sports- og fritidsanlegg (IAKS) med. Virus formerer seg lite i høy varme, og sprer seg dårlig i høy luftfuktighet. Og i badevannet er det klor, så det er ingen fare for virus i selve vannet. 

Professor Dr Thomas Pietschmann, molekylær virolog og forsker forklarer at virus har høyere stabilitet ved lave temperaturer - omtrent som mat, som holder seg lengst i kjøleskapet.

Jo varmere det blir, jo vanskeligere er forholdene for mange virus. «Koronavirus er omgitt av et lipidlag, dvs. et fettlag», sier Pietschmann. Dette laget er ikke spesielt varmebestandig, så viruset brytes raskt ned når temperaturen stiger. «Andre virus, som norovirus, er mer stabile fordi de hovedsakelig består av proteiner og genetisk materiale.»

Luftfuktighet har også en stor effekt på overførbarheten av luftveisvirus. Når patogener frigjøres fra luftveiene via en kraftig nys, blir de hengende i luften. «På kalde og vanligvis tørre vinterdager, vil små dråper sammen med virusene holde seg lenger i luften enn når luftfuktigheten er høy» sier Pietschmann. (kilde: dw.com)

Les mer på Nimitek.no

Eller les hele rapporten: The COVID-19 pandemic General observations regarding public swimming pools 

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Private badeanlegg Norge

Pahlén International AS

+47 35 50 59 90

pahlen@enwa.no 

pahlen.no

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.